top of page

Kosmetologė apie odos priežiūrą karantino metu


Darbas nuotoliniu būdu ir namų režimas, neabejotinai, turi labai daug pozityvių naudų, tačiau, kai kalba eina apie veido odos priežiūrą, kosmetologė Andrėja Krasnevičienė („NordClinic”) rekomenduoja stebėti tiek savo odos priežiūros rutiną, tiek pakitusį gyvenimo būdą. Pasak jos, skiriant atitinkamą dėmesį, per šį laikotarpį odą galima labai pagražinti būnant ir namuose. Kita vertus, netinkamai prižiūrint, ją gali išberti, atsirasti tempimo pojūtis, išryškėti odos raudonis.


Andrėja, kas šiomis sąlygomis lemia odos būklę? Kuo pablogėjusi oda susijusi su karantinu ir buvimu namie?

Visų pirma, būnant namie lengva užmiršti odą reguliariai valyti. Net jei šiomis dienomis nesidažote, tai nereiškia, kad oda neišskiria riebalų ir ant jos nesikaupia nešvarumai. Taigi pirmas dalykas, ką lengva pamiršti, tai taisyklingas, kruopštus odos valymas. Kasdien – ryte ir vakare.

Kitas dalykas – stresas, nerimas, kurį patiriame šiuo laikotarpiu taip pat atsiliepia ir mūsų odai. Visa mūsų organizme yra susiję, taigi jautresni žmonės gali labai greitai pastebėti neigiamus pokyčius odoje.

Būdami ilgiau namuose mes nesąmoningai keičiame savo įpročius. Nerimas dažnai skatina norą valgyti dagiau angliavandenių – saldumynų, – kurių neberibojame.

Galima ir nebūtinai nerimauti, užtenka nuobodulio, pasikeitusios rutinos, nuolatinio savaitgalio režimo, ir staiga suprantame, kad prarijome didelius kiekius šokolado… Odai tai, žinoma, nepatinka, gauname jos reakciją – bėrimą, spuogus.


Na va, atrodo, kad būnant namuose bus galima mažiau skirti dėmesio odai, ji pailsės…

Taip, ji pailsės nuo makiažo. Kita vertus, mano klientės pergyvena, kad klinikoms laikinai sustabdžius veiklas negalima tęsti pradėtų procedūrų kursų. Save prisižiūrinčios, modernios moterys kiekvieną pavasarį darosi pilingus, gilaus drėkinimo, lazerines dermatologines procedūras ir panašias. Dažniausiai rekomenduojami tokių procedūrų kursai, taigi mane užplūdo klausimai, ką dabar daryti…


Ir ką daryti? Ar namuose įmanoma atlikti kažką panašaus?

To, ką padaro specialistas kabinete, namuose tikrai nepasidarysite. Visgi šiuo periodu patariu visoms savo odos neapleisti ir intensyviau ja užsiimti namuose, kad pradėtųjų procedūrų efektas išsilaikytų, juolab, kad atlikusios tam tikrus žingsnius namuose mes galime pasiruošti procedūroms po karantino. Šiais laikais estetinės medicinos produktai ir technologijos yra pažengę tiek, kad daugumą tų procedūrų bus galima atlikti ir vasarą. Tad šiemet reikės šiek tiek prisitaikyti prie situacijos – apsiginkluoti stipresnės koncentracijos, efektyvesniais namų priežiūros kosmetikos produktais. Tai gera proga peržiūrėti savo turimą kosmetikos krepšelį.


Tai tada apie viską nuo pradžių. Kokia ta odos priežiūros rutina turėtų būti?

Grįžtant prie to, nuo ko pradėjau – pirmas žingsnis yra veido valymas. Prausiklis, o po jo labai rekomenduoju unikalų gliukonolaktono rūgšties tirpalą „Skin Perusion Perfecting Solution”. Tai dar naujas, daugelio neatrastas produktas odos valymo sistemoje. Jis turi daugiafunkcinį poveikį: ne tik valo nešvarumus nuo odos paviršiaus, bet taip pat ramina, drėkina ją, aktyvuoja kitų ingredientų poveikį ir skvarbą. Taip pat turi švelnų keratolitinį (mirusių ląstelių nusluoksniavimo) poveikį. Tai lyg mini pilingas kasdieną. Gliukonolaktonas dar ir stiprus antioksidantas, jo dėka oda paskaistėja, ilgainiui išsivalo ir sumažėja poros. Jį siūlau panaudoti 5-6 savaites, paskui padaryti pertrauką. Tiesa, juo suvilgyta vatos plokštele rekomenduoju valyti ir dekolte – šiai zonai taip pat reikia dėmesio. Dėl savo ypatingos sudėties šis produktas saugus naudoti ir saulėtą laikotarpį.

Antras žingsnis – serumas. Niekada nesuklysime, ypač po žiemos, pasirinkę stipraus drėkinimo priemonę. Mano klientės mėgsta „Skin Perfusion HAB5 Hydra Serum”, nes šis produktas ypač stipriai drėkina, dėl savo sudėtyje, esančios skirtingos molekulinės masės hialurono rūgšties. Ši giliai drėkinanti priemonė tinka visų tipų odai, ypač ją rekomenduoju jautriaodėms, kurių oda linkusi rausti, matosi paviršinis kapiliarų tinklas.


Dažniausiai apsiribojame kremu. Kuo skiriasi serumas nuo kremo?

Taip, tikrai dažnai manęs prašo parinkti serumą ARBA kremą, lyg nebūtų skirtumo. Aš sakau taip: kremas yra odos komfortui, o serumas – odos grožiui. Serumo yra kitokia molekulinė bazė, jis giliau skverbiasi ir atlieka savo funkciją intensyviau, nei bet koks kremas. Taigi serumu mes esmingai sprendžiame odos problemą, o kremu duodame gerą savijautą. Tad kremą būtina naudoti, o norint turėti gražią oda, nepamirškime serumo. Net jei oda riebi ja būtina sutepti, nes kitu atveju, ji bando tai padaryt pati ir gamina daugiau riebalų, ko pasekoje oda blizga, kemšasi poros, gali atsirasti berimai. „Skin Perfusion 6HP-Youth Cream“ naujos kartos kremas, kuris turi regeneruojančių savybių, bet tuo pačiu suteikia matiškumą, nepalieka lipnumo, oda jaučiasi gaiviai visa diena. Tą, beje, labai vertina ir vyrai.

Tad kremu kasdienė rutina baigiasi, ar reiktų žinoti ką nors dar?

Visų dėmesį labai noriu atkreipti į tai, kad šiuo periodu daugiau būname lauke ir, nors atrodo, kad saulė dar neaktyvi, ši saulė yra pati pavojingiausia po žiemos pavargusiai odai. Labai lengva ne tik įdegti, bet ir įgyti pigmentinių dėmių. Vos po vieno ilgesnio saulėto pasivaikščiojimo galite pamatyti, kad veido spalva jau skiriasi nuo dekolte. Todėl nuo kovo iki spalio mėnesio kasdien, jei lauke teka būti kelias valandas ar daugiau, veidą privaloma tepti kremu su SPF50 apsauga. Tiesa, moterys dažnai tepasi vaikiškais kremais nuo saulės, kas, mano nuomone, yra klaida. Vaikiškus kremus reikia palikti vaikams, o moterims siūlau pasirinkti brandžiai odai sukurtą specialų kremą nuo saulės, pavyzdžiui, mano mėgstamas „Skin Perfusion E Youth 50 Sun Cream”, kuris turi papildomų antioksidacinių savybių, neleidžia odai senti, atsirasti smulkioms raukšlelėms. Ypatingai toks kremas yra reikalingas po rūgštinių priemonių ir dermatologinių procedūrų.

Grįžtant prie procedūrų – ar tokia rutina užtikrins, kad grožiui skirtas laikas ir pastangos namų režimo metu bent kažkiek atpirks nutrauktą kursą?

Būdamos namuose turime mažiau priežasčių skųstis laiko trūkumu, todėl mano patarimas – skirkite daugiau laiko sau. Tai – puikus metas kaukėms. Ypačefetyvus ir paprastas bioceliuliozinių (lakštinių) kaukių naudojimas. Jų nereikia nuplauti, nebaisu perlaikyti. Ant švarios odos jas laikome 15-20 min. arba tol, kol susigeria serumas. Klientės dažnai skundžiasi, kad ne visada mato efektą, bet reikia suprasti, kad jų pagrindas yra serumas, kurio oda „suvalgo”apie 30 ml., todėl labai pasirinkti kokybišką, kaukę ir atkreipti dėmesį į tai, kas yra to serumo sudėtyje. „Skin Perfusion Hyaluronic Youth Mask” yra profesionalams skirtas produktas, ji mes naudojam po įvairių cheminių pilingų ir kitų intervencinių procedurų, nes labai gerai ramina, drėkina, atstato odą, taigi jas saugu naudoti netgi turint pačią jautriausią odą.

Šią kaukę normaliai odai rekomenduoju naudoti kartą per savaitę, o esant labai labai sausai, dehidratuotai – 2 kartus. Tad skirkime truputeli daugiau laiko ir demesio sau ir galiausiai, visos pastangos tikrai atsipirks. Nes, kaip kartais tenka ir savo klientėms priminti – ant lentynos pasistatytos priemonės, deja, nepadeda.


Tikra tiesa. Ačiū už pokalbį!

bottom of page