top of page

Gyd. Aistė Beliauskienė: 5 mitai apie mezoterapiją

Apie odos būklės gerinimą injekcinėmis procedūromis – mezoterapiją – jau girdėjome ne kartą. Visgi sklando nemažai mitų apie šią jau daugiau kaip 40 metų pasaulyje žinomą ir estetikos specialistų rekomenduojamą odą atjauninantį būdą. O juk būtent dėl mezoterapijos, vieša paslaptis, švyti tolygi prancūzių oda – štai kodėl taip sunku atspėti jų tikrąjį amžių... Ir ne tik moterų! „Estetus” klinikos gydytoja Aistė Beliauskienė paneigia penkis mitus.


1 MITAS

Mezoterapija – skausminga procedūra.

Šios procedūros pavadinimas reiškia mikroinjekcijas į gilesnius odos sluoksnius, taigi pirmiausia noriu atkreipti dėmesį į tai, kad pastaruoju metu dažnai girdima mezoterapija be adatų visgi yra kitokia procedūra. Tikroji mezoterapija yra atliekama tam tikro gylio dūriais į odą, ir tokiu būdu injekuojamas preparatas patenka ten, kur nebeprasiskverbia jokie geriausi kremai ar serumai. Tikrai dažna moteris baiminasi, kad ši procedūra skausminga. Iš tiesų, kai anksčiau ji buvo atliekama įprastomis adatomis, tekdavo pakentėti. Visgi dabar jau yra sukurtos naujos mikroadatos, kurių dėka dūriai jaučiami minimaliai – juos galima būtų prilyginti uodo įkandimui.


2 MITAS

Adatos ir dūriai yra blogai odai

Minėtomis mikroadatomis atliekama mezoterapija minimaliai pažeidžia odą – itin retas atvejis, kai pasitaiko kraujosruvos ar mėlynės. Dūrių vietose iškart po procedūros matosi papulės, t.y. preparato burbuliukai, kurie maždaug paros bėgyje pranyksta. Oda gauna atsinaujinimo procesus suaktyvinantį kokteilį, bet ir pats dūris duoda signalą, kad reikia pažadinti apsaugines funkcijas ir dėl to padidėja fibroplastų bei kolageno gaminimasis. Taigi, teisingai atlikta mezoterapija yra visapusiškai naudinga ir saugi.


3 MITAS

Efektui reikia daug procedūrų

Priklausomai nuo amžiaus ar individualių odos savybių gydytojas rekomenduos procedūrų kursą. Reikia suprasti, kad mezotarapija ne visai tik grožio procedūra. Į ją reiktų žvelgti kaip į gydymą, o ir pats žodis terapija reiškia pakartojimą. Taigi pakartoti tikrai reikės, nes, paprastai kalbant, odos procesai yra cikliški, ir, besibaigiant vienam atsinaujinimo ciklui, turime pakartotinai suaktyvinti. Tyrimais yra nustatyta po kiek kartų odoje įvyksta matomas pokytis, kuris išsilaiko pakankamai ilgai, todėl rekomenduojamas minimalus trijų procedūrų kursas. Vėliau jo kartoti nereikia, jei gydytojo rekomenduotu grafiku kelissyk per metus apsilankysite palaikomosioms procedūroms.


4 MITAS

Mezoterapija išpučia, pakeičia bruožus

Ko gero, čia painiojama su hialiurono užpildais, kurie naudojami bruožų korekcijai. Visgi mezoterapijoje taikomas kitoks preparatas – pavyzdžiui, seniausiai pasaulyje žinomas ir naudojamas NCTF kompleksas, kurio sudėtyje yra ne tik hialuronas, bet ir apie 50 kitų ingredientų: aminorūgščių, vitaminų, nukleorūgščių, kofermentų, mineralų ir kitokių. Šis preparatas daro poveikį odos būklei: atkuria sveikos odos skaistumą, švytėjimą, atstato drėgmės balansą, tolygina veido spalvą, pamažina poras, netgi galima tikėtis atsikratyti smulkių raukšlelių, bet individualių bruožų nekeičia.


5 MITAS

Mezoterapija tinka tik veidui

Mezoterapija anksčiau buvo daugiausiai atliekama tik veidui, bet, atsiradus mikroadatoms, ją pradėta dažniau daryti ir jautresnėse srityse, tokiose kaip kaklas, dekolte, išorinės plaštakos ar paakiai. Oda čia itin plona, neturi riebalinio sluoksnio, taigi ir amžiaus sąlygoti pokyčiai matosi greičiau bei ryškiau. Mezoterapijos pagalba galima odą šiose srityse atjauninti, paskaistinti. Kai kuriais atvejais polirevitalizantas derinamas su hialurono užpildais – tuomet atstatoma ne tik odos būklė, bet ir su amžiumi prarastas putlumas.

bottom of page